Dykkerkurs

Lyst til å lære å dykke eller å friske opp gamle kunnskaper? Vi holder både grunnkurs og repetisjons/tørrdraktdykk!

Grunnkurs

Grunnkurset, CMAS*, holdes av CMAS* Instruktør Kristian Hafsmo. Her vil du lære alt du trenger for å kunne dykke med DG. Kurset er todelt: først teori på nett, deretter praksis. Praksisen går over 6 dykk, hvorav 2 er i vannet. I bassenget vil du venne deg til å puste under vann, samt ferdigheter som masketømming og å bytte pusteventil. Deretter får du oppleve Trondheimsfjorden mens du gjør samme øvelsene pluss noen til i sjøen, ofte etterfulgt av sightseeing under vann.

Kurset koster pr i dag 2969,- for medlemmer, som kun dekker utstyrsleie og sertifisering. Hverken DG eller instruktør tjener direkte på dette, som gjør at dette trolig er blant de billigste kursene i landet. Vi holder kursene så billig for å senke startterskelen for studenter som virkelig vil oppleve verden under vann. For ikke-medlemmer koster kurset kr. 5250,-. Se hvordan du blir medlem her.

Ta kontakt med rektor om du vil lære deg å dykke!

Repetisjons- og tørrdraktdykk

Vi får mange henvendelser fra studenter som lærte seg å dykke på ferie, og ønsker å fortsette i Norge, eller dykket for lenge siden og savner å være vektløs under vann.

De tre aller vanligste spørsmålene rundt å dykke i Norge er om vi fryser, om tørrdrakt er vanskelig, og om der er noe å se:

  1. Vannet er selvfølgelig kaldt, men dette er lett kompensert for med godt med klær. Under tørrdrakten har vi ull, og enten tjukke klær eller varmedress (aka. vams). Med rett drakt og isolasjon under kan du være i vannet i opp til flere timer uten å fryse!
  2. Tørrdrakten er ikke noe vanskelig, men den er annerledes. Det kan være litt uvant i starten, men blir fort veldig behagelig å dykke i.
  3. Norge har neppe tropiske rev, men det betyr ikke at der ikke er noe å se! Her finnes flotte vegger som ser ut som de synker til evigheten, krabbe, en rekke marine arter og vrak. Her er en video fra Hitra, laget av tidligere DG'er Lars Korvald på tur med DG.

Repetisjons- og tørrdraktdykkene er til for å gi en innføring i hvordan dykking i DG fungerer, og for å komme seg i gang med nordisk dykking. Disse holdes ofte av kveg og divemaster Jonas Giske, eller av dykkere som ofte er langt mer erfarne enn Jonas igjen. Ettersom disse er for sertifiserte dykkere, bruker vi ikke instruktører her, men er like nøye med oppsyn og sikkerhet.

Disse dykkene tilpasses etter deltagerne, og hvor mye som må tas tak i. Typisk er dette 1, kanskje 2 dykk hvor ferdigheter fra grunnkurs og eventuelt tørrdrakt-ferdigheter repeteres. Ofte tar vi også en kjapp innføring i utleie og utstyr.

Hvis du ønsker å friske opp dykkeferdighetene før du begynner i DG, ta kontakt med rektor!