Velkommen til undervannsrugby i NTNUI!

Vi er en undergruppe av Dykkergruppa-NTNUI (DG) som liker å dykke også uten luft. Som vanlig rugby er undervannsrugby et ballspill med mye kontakt, men utover det er likhetene få. Spillet foregår i tre dimensjoner med begrenset synsvinkel og uten særlig lydkommunikasjon. Det byr på mange utfordringer, men spillets grunnleggende rammer er ukompliserte. Spillet passer like bra for jenter som for gutter.

Utstyret inkluderer svømmeføtter (med hel), maske og snorkel, samt hette med ørebeskyttelse og badebukse/drakt. Alt dette (bortsett fra badetøy) får du låne av oss når du kommer.

Hvis du ønsker å prøve er det bare å besøke oss i Pirbadet under en trening (treningstider). Vi gjør vårt beste for å tilrettelegge for nybegynnere som ønsker å lære spillet. Hvis nødvendig gjennomgår vi svømmeteknikk, dykketeknikk, ballteknikk og regler. Vi benytter oss av den dype (5 m) delen av bassenget når vi spiller, men det er fullt mulig å øve på grunnere vann hvis man ønsker det.

Adgang til Pirbadet reguleres vha. adgangsbrikke/kort. Brikken selges til medlemmer av NTNUI tilknyttet undervannsrugby fra resepsjonen fram til kl. 21.30. Nybegynnere slipper inn uten brikken de første par gangene. Det er da viktig å ta kontakt med Oppmann på forhånd! Tilgang til garderobene gis fra kl. 20.35.

Hensikten med spillet er å få ballen oppi "bøtta" til motstanderen. Ballen (som synker) "støtes" over korte avstander fra spiller til spiller. Hvert lag består av seks spillere som parvis veksler mellom å være oppe og nede.

Mer informasjon

Promo video