Meld deg inn på Facebook!

Bli medlem av gruppen “NTNUI DG – Undervannsrugby“ 

Her får du en bedre informasjonsflyt og en god oversikt over kommende eventer!

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Nybegynnertrening

Vi i NTNUI-DG Undervannsrugby vil ønske velkommen til nybegynnertrening den 24.08.15 kl 20.00 i Pirbadet. Dette er en åpen trening så alle er velkomne og ta gjerne med andre du kjenner som kanskje kan være interesserte. Vi vil bruke starten av treningen på å tilvenne oss utstyret, samt å lære oss grunnlegende mottak og passning av ball. Deretter vil vi prøve å sette i gang spill. Det vil bli mulighet til å låne utstyr utenom badetøy, som man må ha med selv, men dersom du har annet utstyr ta gjerne med dette.

Sjekk ut rekruteringsfilmen våres! https://www.youtube.com/watch?v=lZWM9_DD4Hs

Undervannsrugby er en sport som ble oppfunnet på 1950- tallet i Tyskland. Sporten var på den tid bare en måte for tyske dyp-dykkere å få tiden til å gå fortere ettersom disse dykkerene måtte tilbringe uker i trykkammer.

Selve sporten går ut på, som mange andre idretter, å få ballen i det motsatte lagets mål. Målene er to 20 liters bøtter som er plassert på bunnen, på hver sin side av bassenget. Ballen er på størrelse med en håndball og er fyllt med saltvann slik den synker. Vi spiller i badetøy der de to lagene har hver sin farge, og i tillegg bruker vi maske, snorkel og svømmeføtter. Alle spillere har også på seg hetter med farge og tall, samt ørebeskyttere for å hindre sprengte trommehinner. Hvert av lagene kan ha totalt 6 spillere i vannet, og vi spiller normalt da med 2 venstre, 2 backer og 2 spisser.

Undervannsrugby er en fysisk kontaktsport der spillerene slosser med hverandre for å kontrollere ballen. Det er derimot strenge regler for hvordan dette gjøres da sikkerhet er viktig. Biting, sparking og slåing er ikke tillat og det er bare lov å være i kontakt med ballfører. Er du selv ballfører kan du angripe andre, men vi spiller med fairplay og man holder ikke spillere som ikke også kjemper imot.

Undervannsrugby er en idrett som er utfordrene både fysisk og mentalt, og det er derfor også veldig god trening. Undervannsrugby er en sport som spilles i tre dimensjoner, noe som er unikt og gjør spillet annerledes enn andre ballidretter. Vannets natur gjør også at det er en idrett som er skånsom mot ledd og belastningskader og det er derfor mulig og holde på med mye lengre uten at alder har stor påvirkning på nivå.

NTNUI-DG Undervannsrugby trener i Pirbadet tre ganger i uken:

Mandag kl. 21.00-22.30

Onsdag kl. 21.00-22.30

Søndag kl. 19.00-20.30

Vi deltar også på Norgesserien som er en turnering 4 ganger i året rundt om i Norge, samt NM dersom laget kvalifiserer seg. Det hender også at vi drar på frittstående turneringer for gøy ofte med tilhørende festing.

 

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Nybegynnertrening

Mandag, 24. august er det nybegynnertrening i Pirbadet!!
Hvis du aldri har prøvd Undervannsrugby før må du bare bli med den gangen for å finne ut om du er barsk nok! ;) 
ALLE er velkommen!!!

Vi møtes kl 20:00 i foajéen til Pirbadet for et bite litt teori og så hiver vi oss i vannet!

Vel møtt!

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Treningsoppstart

Mandag, 17. august er den lange ventetiden over. Vi trener for første gang i den nye sesongen!
Husk å møte opp kl 20:25 for å få adgangskortet ditt i orden (du må ha betalt medlemsavgift).

Da ses vi i Pirbadet!

Posted in Uncategorized | Leave a comment

NS1 Ålesund

Årets første cup i NorgesSerien er gjennomført, og jentelaget kjempet seg helt til topps på tabellen!

Herrelaget kom på en 6.plass totalt, og ligger i rute til årets NM.

Du kan lese mer om cupen her: http://www.ndf.no/?articleid=1005

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Husk å betale medlemsavgift

Hei,

Dette gjelder alle nye som synes sporten er helt fantastisk, og ønsker å forsette å spille. Studielånet burde ha tikket inn, slik at alle skal nå ha råd til å betale.
Fra og med mandag uke 39 (dvs. 22. sept), må du ha eget inngangskort!

Prosessen er veldig enkel; betal medlemsavgift – vent 2-3 arbeidsdager og gå i skranken på pirbadet i åpningstiden for å få ut ditt eget UVR-kort.
Det vanligste er å ta det rett før en trening. De ansatte på pirbadet har sine arbeidstider, så for at alle skal bli happy møt opp:

før 20.30 på mandager
før 20.30 på onsdager
før 18.30 på søndager

Medlemsavgiften er for øyeblikket på 200,- og betales til kontonr. 8601 43 52572


Annet praktisk:

ALLMØTE førstkommende tirsdag 16. sept, kl 1815 i R60 (realfagsbygget på NTNU: http://www.ntnu.edu/map/gloeshaugen/realfagbygget/del-e-3-etasje/r60/?cHash=aed0dfc473476f0f1e6da2d17415692f ).
    Her blir nytt styre valgt, og husk at man må ha betalt medlemsavgift for å ha stemmerett!
    se forøvrig tidligere mail (Emne: allmøte 2014). Viktigste å få med seg er forslag til prisøkning for UVR. Dette for å kunne dekke leieutgifter av basseng.

Gen.Fors – festen du absolutt ikke vil gå glipp av! Dette er ikke bare en fest, men en årssamling av omtrent alle dykkere, uvr-spillere og fridykkere du kan tenke deg. Masse historier, mye sprell og en kveld med så mye bra stemning at du kommer til å leve på det frem til neste års Gen.Fors!
    info:     http://www.dykkergruppa.no/node/237

Facebooksiden vår: https://www.facebook.com/groups/5849201742/
    har du enda ikke meldt deg inn her det på tide – mesteparten av informasjonsflyten skjer der.

Posted in Dykkergruppa | Leave a comment

Velkommen til nytt semester

NTNUI Undervannsrugby ønsker alle gamle og nye medlemmer velkommen til et nytt semester i Trondheim! For deg som er ny i byen, er dette gruppa for deg som ønsker en ny og tøff utfordring. Dette er vi nok ikke alene om å si, men vi er nok gruppen som virkelig holder det vi lover! Det er mange som har prøvd seg, og mange som har måttet gi opp.

Undervannsrugby er en spennende lagidrett som krever mye av nye spillere. Spillet foregår nemlig i 3 dimensjoner, og er således unik i sitt slag. Dette skjer selvfølgelig mens man holder pusten! La deg likevel ikke skremme – trikset er ikke å holde pusten lenge, men hurtig bytte mellom å være under vann og puste i overflaten. Når dette går i orden vil du oppleve en utrolig rask mestringsfølelse, og det er veldig motiverende!

Vi har en lav terskel for å bli med på treninger, men vi anbefaler at du kommer på minst en i uka for å få godt utbytte. Uansett er alle velkommen, enten det er for å leke i vannet, trene opp kondisjonen eller satse på å komme inn på førstelaget. Årets damelag var så dyktige at de gikk til topps i norgesserien, og skal dermed representere Norge i Champions-Cup i Berlin siste helga i november. Er du jente er det dermed sterkt å anbefale å prøve treningene, fordi vi har blandt landest dyktigste på laget vårt!
Herrelaget gjør det også veldig bra, og kvalifiserte seg til NM forrige semester. Dette klarte vi ved å holde et jevnt bra nivå på de fire cupene i norgesserien som er i løpet av ett år.

Høres dette ut som noe du kunne tenkt deg?
Da håper vi at nettopp DU ønsker å komme på nybegynnertreningen vår som er 1. september klokka 20.00.
Oppmøte er fem minutter før på Pirbadet, så vi rekker å gå gjennom spillets regler og prinsipper før vi hopper i vannet og prøver ut sporten!
kart: http://kart.gulesider.no/m/Deav3

Dersom du har badebukse og håndkle har du alt som trengs i starten. Av utstyr bruker vi også svømmeføtter, snorkel, dykkemaske og beskyttelseshette (for å beskytte deg og hørselen din). Hvis du har noe av dette selv, oppfordres du da til å ta det med, fordi det er begrenset hvor mye utlånsutstyr vi har!

Dersom du heller vil høre mer om sporten før du tør å ta steget til pirbadet, så er du velkommen til kjelleren vår vi deler med dykkegruppa. Her er det kald pils til hyggelig pris, varm badstu og som regel en matbit hvis du måtte trenge det. Kjelleren, som vi kaller for “Dypet” er åpen hver torsdag fra klokka 20.00 hvor du kan møte andre spillere og dykkere. Adressa er Herman Krags veg 27.

Kart: http://kart.gulesider.no/m/HjtnN

Ser frem til å møte mange nye og gamle fjes!
Oppmann, Sigbjørn

Posted in Uncategorized | Leave a comment

NS4 i Molde, Drama på høyt nivå!

Helga 22.-23 mars var det klart for fjerde og siste stevne i Norgesserien i Undervannsrugby i mesternes hovedstad, nemlig Molde! NTNUI-DG stilte sterkt med to herrelag og et damelag. Damelaget viste seg fort fram som suverene vinnere ved å vinne alle kamper, og ble dermed kåret som seriemestere. De får da stille på Champions Cup(den gjeveste turneringen for klubblag i Undervannsrugby) i Berlin i november! Som bevis på god sportsånd overførte damelaget spillere til Oslos lag Akkaren til en treningskamp. Akkaren hadde mistet spillere pga skade og kom dermed under terskelen for antall spillere.
Andrelaget til herrene spilte gode kamper, men stor forbedring underveis. Ved begge møtene slo de Sunndalsøras SURK, den store rivalen til andrelaget. Den siste seieren smakte ekstra godt da det var den avgjørende og siste kampen laget spilte.
Førstelaget stilte med stort press på seg. Før stevnet lå førstelaget h.h.v 1 og 2 poeng bak erkerivalen Tromsø og Sandefjord. Kun to av de nevnte lagene kvalifiserer til NM i juni. Etter 3 kamper mot overlegne lag sto Egersund i kø. Egersund, flere hakk over NTNUI-DG1, stilte svakt i Molde. Ved seier ville NMplassen vært i boks. Halvveis i andreomgang var stillingen 2-2, og vår eminente kaptien Stian forsvarte målet i en straffe. Stemningen var elektrisk. Uheldigvis for NTNUI-DG skåret Egersund og låste kampen til dens slutt.
Søndag var det duket for den siste kampen til NTNUI-DG1, nemlig mot Tromsø. Ved seier ligger lagene likt, men ved internoppgjør kommer NTNUI-DG seirende. For å gjøre saken mer komplisert vil Sandefjord ligge på likt nivå ved seier i deres siste kamp. Da må reglene finleses for å avgjøre!
Kampen startet tungt og hardt.
Tromsø fikk fort ledelse takke være tunge sterke spillere. NTNUI-DG greide å utnytte bedre fysisk form og svømme for hverandre til å utligne.
Halvveis i andre omgang er stillingen 2-2. Ved uvagjort blir det sudden death (aka golden goal i fotball) og så straffekonk. Men ved 13 sek igjen greier NTNUI-DG å avgjøre med et mål!
Sammen med Sandefjords tap er dermed NTNUI-DG videre til NM både for herrer og damer, for første gang på mange år.
Seierene ble feiret med bad i fjorden.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Cup i Egersund

Fredag 24 januar gikk turen til Egersund med 3 DG lag: DG1, DG2 og Kjæle-DG. 

For DG1 gikk det utrolig bra. De vant alle kampene de måtte vinne, noe som gjør at vi nå stiller meget sterkt for å komme til NM. Det som i starten var et abisiøst mål om å komme til NM er på ingen måter uvirkelig. Det som mangler nå er gode treninger før siste cup i NS-serien 22. – 23. mars i Molde. 

DG2 var desverre sterkt redusert etter mye frafall rett før cup når det galdt sykdom og skader. Derfor stilte de med kun 5 mann, men sterke var dem. Første kampen møtte de Molde, og her skal det nevnes at de scoret mål! Dette gjorde at de kun havnet på 9. plass (av 9). 

Kjæle-DG spilte i kjent stil, og dro i land første plass i dameklassen! Dermed er de sikret NM-plass, og håpet om tyskland-tur og champions er innen rekkevidde.

En ting er sikkert: det var fantastisk på cup, og vi hadde det utrolig gøy. 

For alle nye er det bare en ting som gjelder, og det er NS4 – meld dere på og bli med på gleden det er å sette av en helg på undervannsrugby! 

 

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Treningsstart

Hei, og godt nytt år!

Vi starter opp treninger igjen onsdag 8. januar, og har fra da vanlige treningstimer.
Håper på noen gode treninger før egersundcup 25-26 januar. 

Sees på trening!

Posted in Uncategorized | Leave a comment